Parochiezaal ’t Zaaltje Steenhuffel

Beschikbaarheid opvragen

Wil je een feestje geven en heb je nog geen zaal met of zonder keuken en leuke tuin?

Je kan klikken op de knop hierboven, of een mailtje sturen naar info@parochiesteenhuffel.be als je alvast een datum wil reserveren.

Tarieven bekijken

Het nieuwe ’t Zaaltje is modulair opgebouwd.

Tijdens de week kan je kiezen of je de grote zaal en/of de vergaderzaal wil huren, met of zonder keuken.
Tijdens het weekend huur je altijd het hele complex, met extra korting op vrijdagvond.

Contacteer ons als je vragen hebt omtrent wat mag en wat niet. Een fuif is bijvoorbeeld niet toegelaten omwille van onze ligging in een woonbuurt.


: Bekijk alle foto’s via Google Maps – klik hier


Route naar ’t Zaaltje Steenhuffel

Update 03/12/2018

Afgelopen zondag 10 november 2019 mochten we de eerste verjaardag van onze nieuwe parochiezaal vieren. Lees hier het volledige artikel.

Update 12/12/2018

Enkele mooie persberichten naar aanleiding van onze officiële heropening op 17/11/2018. Klik op de foto’s voor het volledige artikel.

Update 10/11/2018:

We zijn open!

Vandaag gooien we officieel de deuren open voor iedereen die ’t Zaaltje eens wil komen uitproberen! Kom ’t Zaaltje van binnen en van buiten ontdekken en zie jezelf hier al aan een leuke feesttafel zitten binnenkort…

 


Update 05/11/2018:

We gaan open! We zitten in de laatste rechte lijn van de werkzaamheden en gaan de deuren wagenwijd opengooien op zaterdag 10/11. Meer info over het programma vind je hier.


Update 01/09/2018:

Ondertussen is er hard gewerkt in het nieuwe Zaaltje. Momenteel zitten we in de laatste rechte lijn – afwerken binnenmuren, aansluiten verlichting, bouwen van de toog, installatie van de keuken en sanitair, buitenaanleg.

Wil je het zaaltje huren voor een feestje, babyborrel of vergadering? Stuur dan een email naar info@parochiesteenhuffel.be


Update 15/05/2018:

De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan het verbouwingsproject. Dat betekent dat voortaan alle giften vanaf 40€ per jaar ten voordele van het Zaaltje aan de Stichting  aanleiding geven tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB)

Een concreet voorbeeld: je steunt het project voor 40€; je schrijft dit over op de projectrekening beheerd door de Koning Boudewijnstichting, je ontvangt een fiscaal attest waarmee je 18€ of 45% van dit bedrag terugkrijgt via je personenbelasting. Je hebt dus netto 22€ betaald en het project ontvang 40€.

Voorwaarden: storten kan enkel op onze projectrekening, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, op BE10 0000 0000 0404 BIC PPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met de structurele mededeling 128/3028/00076.

Online een gift overmaken? Dat kan heel makkelijk, via onderstaande knop. Houd je bancontact app of kaart of Maestro kaart klaar en je wordt doorgestuurd naar een beveiligde betalingsomgeving.

Online gift overmaken

Update 01/07/2017:

Het gezellige parochiezaaltje van Steenhuffel, door iedereen gekend als “’t Zaaltje”, was dringend aan vernieuwing toe. Talrijke lokale verenigingen maakten er wekelijks gebruik van de kleine of grote zaal voor kaartavonden, dansnamiddagen, vergaderingen of kookcursussen. Tijdens de weekends zijn het meestal families of verenigingen die er een feest of etentje organiseerden. Maar zulke activiteiten vragen een gezellige, nette en functionele ontmoetingsplaats.

Onder impuls van het parochieteam werd er midden 2015 een werkgroep opgestart om een inventaris te maken van de nodige werkzaamheden. Drie architecten werden uitgenodigd om hun antwoord en totaalvisie te geven op de vraag: “kunnen we het zaaltje renoveren, of is het economischer om een nieuwbouw project te starten?” De meisjeschiro ruilden midden 2014 de lokalen achter het Zaaltje in voor nieuwe lokalen op de Gheyselberg. Dit opende zeker perspectieven voor het gebruiken van deze open ruimte in het totaalconcept.

Het nieuwe zaaltje zal een onderkomen bieden aan de verenigingen en evenementen binnen de parochie die geen vaste stek of eigen zaal ter beschikking hebben, maar ook aan onze plaatselijke jeugd en oudere jeugd zoals kaart- en dansavonden van OKRA, kooklessen voor KVLV, vergaderingen en etentjes van lokale verenigingen, voor onze vormeling met hun krikdagen, voor Chiro of kleuterschool, voor vormingsavonden en voordrachten enzovoort.

De nieuwe zaal zal een aanwinst worden en voor het Steenhuffelse dorps- en verenigingsleven: een strak en modern concept, met veel lichtinval en plaats voor open ruimte en groen, zowel voor- als achteraan het gebouw. Door de voorgevel van het gebouw meer naar achter in te planten ontstaat er een visuele ruimte en een uitnodigende sfeer in de smalle Jozef Van Doorselaerstraat. Het lijnenspel van wit beton en zwarte aluminium profielen met grote ramen zullen het jeugdige karakter benadrukken. Binnen zullen houten wanden en een gezellige toog de open ruimte een leuke gezelligheid geven. De zaal kan door middel van schuifwanden op te delen in functie van de gelegenheid: een kleine vergaderzaal van ca. 25 personen, een grote zaal voor ca. 100 personen, de twee zalen samen met of zonder keuken.

“’t Zaaltje” sloot eind mei 2017 voorgoed de deuren voor het verhuizen van inboedel van de Processie en het Zaaltje zelf. Ondertussen finaliseerde de werkgroep de plannen en het budget en contracteerde het alle aannemers. In oktober starten de afbraakwerken om vanaf december met de ruwbouw te kunnen starten. Ons streefdoel is om het komend werkingsjaar 2018 in de nieuwe zaal te kunnen aanvatten.
De parochie is een groep vrijwilligers en wordt niet gesubsidieerd, en werkt aan verbondenheid tussen de mensen binnen Steenhuffel. Om voldoende middelen bij mekaar te krijgen werd er door het rommelmarktcomité een bijdrage geleverd door de opbrengst van de rommelmarkt. Verder zullen we op 9 december onze jaarlijkse kerstrozenverkoop organiseren.

Een parochie leefbaar houden zonder parochiezaal is bijzonder moeilijk. Zo’n zaal is het ideale middel om mensen dichter bij mekaar te brengen. Om mensen met mekaar te verbinden. Om te gaan voor geluk. Om een plaats te geven aan de toekomst van onze gemeenschap: de jeugd.

Wil je graag betrokken zijn en jouw persoonlijke touch geven aan dit nieuwbouwproject, dan kan dat door een (kleine) bijdrage te storten voor de afwerking en inrichting (tafels, stoelen, keuken, toog, bestek, …) op onze projectrekening, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, op BE10 0000 0000 0404 BIC PPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met de structurele mededeling 128/3028/00076. De giften vanaf 40€ per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB)

Of kom op een vrij moment eens een handje toesteken (verhuis, opkuis, schilderen,…). Stuur een mailtje naar info@parochiesteenhuffel.be en we zorgen voor de rest.
Wij kijken er alvast naar uit!

Het bouwcomité van de Parochie
Chris Schelfthout, Els Vertonghen, Jos De Mesmaecker, Johan Sarens en Herbert Van de Poel

Nieuwe parochiezaal ’t Zaaltje in Steenhuffel bestaat 1 jaar

Afgelopen zondag 10 november 2019 mochten we de eerste verjaardag van onze nieuwe parochiezaal vieren. ’t Zaaltje in de Jozef Van Doorselaerstraat werd die dag vorig jaar feestelijk geopend met onder de aanwezigen heel wat de helpende handen, sponsors en enthousiaste dorpsbewoners. Vanaf de opening bleek al uit de positieve reacties dat het nieuwe Zaaltje zijn verwachtingen zou gaan inlossen. En nu, één jaar later, kunnen we een eerste keer de balans opmaken.

Officiële heropening van parochiezaal 't Zaaltje in Steenhuffel

Heropening 't Zaaltje Steenhuffel

Wat in 2015 startte als een idee om 't Zaaltje te moderniseren, mondde uiteindelijk exact een jaar geleden uit in de start van de bouw van een nieuw Zaaltje. Met het bouwcomité van de parochie en de steun van vele sponsors hebben we een nieuw Zaaltje gerealiseerd: mooier, groter, ecologischer, functioneler... Het enige wat niet met geld te kopen is, dat is de sfeer en gezelligheid van mensen die samen komen om te vieren. Daarom willen we je graag uitnodigen op onze feestelijke opening op zaterdag 10 november 2018. Vanaf 18:30 staan de deuren voor iedereen open.

Programma

  • 18:30 - première en deuren open voor ieder die het Zaaltje wil ontdekken
  • 19:00 - officiële inhuldiging door pastoor Ward
  • 19:30 - gezellig uitproberen van het nieuwe Zaaltje met heel Steenhuffel
  Vind alles over 't Zaaltje hier

Start fondsenwerving voor 't nieuwe Zaaltje

't Zaaltje kan jouw steun goed gebruiken!

Op Steenhuffel jaarmarkt lanceerde het bouwcomité achter de nieuwe parochiezaal van Steenhuffel haar fondsenwerving. Bezoekers aan de stand konden kiezen uit één van de ter plekke uitgestalde steunpakketten. OP deze manier kunnen zij zelf het Zaaltje mee helpen inrichten: servies, glazen, stoelen, toog, ... De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan dit project. De giften vanaf 40€ per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB). Via de knop hieronder kan je zelf nog een gift uitbrengen - alvast bedankt!   Online gift overmaken