Parochiezaal ’t Zaaltje Steenhuffel

Ontdek ’t Zaaltje – Een Stijlvolle en Flexibele Evenementlocatie

Welkom in ’t Zaaltje, waar moderne faciliteiten en een unieke industriële sfeer samenkomen om uw evenement speciaal te maken. Onze locatie is ideaal voor zowel zakelijke evenementen als persoonlijke vieringen.

Unieke Sfeer & Inrichting:

 • Industriële Elegantie: Ons gebouw combineert stoere betonelementen met warme houten accenten, wat zorgt voor een eigentijdse en uitnodigende sfeer.
 • Flexibele Tafelopties: Kies uit onze selectie van rechthoekige en ronde tafels, die u naar wens kunt schikken om de perfecte opstelling voor uw evenement te creëren.
 • Sfeerverlichting: Grote, ronde, dimbare lichtarmaturen zorgen voor een ideale ambiance, passend bij elk moment van uw evenement.


Faciliteiten & Voorzieningen:

 • Technologie voor Elk Evenement: Beide zalen zijn uitgerust met gratis WiFi, een beamer en scherm. Ideaal voor presentaties en video’s.
 • Ruimte naar Keuze:
  • Kleine Zaal: Ideaal voor intieme bijeenkomsten, met 25 zitplaatsen in een door u gekozen opstelling. Ideaal voor vergaderingen of kleine familiefeestjes.
  • Grote Zaal: Perfect voor grotere evenementen, met ruimte voor 100 personen. Voorzien van een dranktoog met tapinstallatie, frigo, koffiezetapparaat, en toegang tot een ruime tuin en terras. Ideaal voor recepties, workshops, en meer.
  • Groot terras en tuin: ideaal om ook buiten van je feest te genieten bij goed weer. Springkasteel of barbecue mogelijk.
  • Combinatie van Kleine en Grote Zaal: de twee zalen zijn naadloos op elkaar aan te sluiten en leveren een locatie voor 125 zitplaatsen.
   • Professionele Keuken: Voor de culinaire behoeften, uitgerust met een gasfornuis, steamer, grote inloop-koelcel, en al het nodige servies voor ene geslaagd feest. Plus, handige leverancierstoegang direct naar de keuken.
   • Centraal Gelegen Toog & Buffetruimte: de grote toog verbindt op naadloze wijze de grote en kleine zaal met de keuken. Deze ruimte kan ook dienen als buffetruimte, wat bijdraagt aan de flexibiliteit en functionaliteit van onze locatie.
  • Let op: Er is geen geluidsinstallatie aanwezig.

  Na Uw Evenement

  Wij vragen dat de ruimte leeg en borstelschoon wordt achtergelaten, en dat alle gebruikte items worden afgewassen en klaargemaakt voor de volgende huurder. Alle afval en leeggoed zonder statiegeld dient door de huurder meegenomen te worden.

  Interesse? Vraag een Offerte aan!

  Bent u klaar om uw evenement naar het volgende niveau te tillen in ’t Zaaltje? Contacteer ons vandaag nog voor een offerte op maat! We staan klaar om u te helpen een onvergetelijke ervaring te creëren.

  Opmerking: Heeft u specifieke vragen of wensen? Laat het ons weten! We staan altijd open voor overleg en willen graag meedenken over wat mogelijk is binnen onze locatie.


  : Bekijk alle foto’s via Google Maps – klik hier


  Route naar ’t Zaaltje Steenhuffel

  Update 03/12/2018

  Afgelopen zondag 10 november 2019 mochten we de eerste verjaardag van onze nieuwe parochiezaal vieren. Lees hier het volledige artikel.

  Update 12/12/2018

  Enkele mooie persberichten naar aanleiding van onze officiële heropening op 17/11/2018. Klik op de foto’s voor het volledige artikel.

  Update 10/11/2018:

  We zijn open!

  Vandaag gooien we officieel de deuren open voor iedereen die ’t Zaaltje eens wil komen uitproberen! Kom ’t Zaaltje van binnen en van buiten ontdekken en zie jezelf hier al aan een leuke feesttafel zitten binnenkort…

   


  Update 05/11/2018:

  We gaan open! We zitten in de laatste rechte lijn van de werkzaamheden en gaan de deuren wagenwijd opengooien op zaterdag 10/11. Meer info over het programma vind je hier.


  Update 01/09/2018:

  Ondertussen is er hard gewerkt in het nieuwe Zaaltje. Momenteel zitten we in de laatste rechte lijn – afwerken binnenmuren, aansluiten verlichting, bouwen van de toog, installatie van de keuken en sanitair, buitenaanleg.

  Wil je het zaaltje huren voor een feestje, babyborrel of vergadering? Stuur dan een email naar info@parochiesteenhuffel.be


  Update 15/05/2018:

  De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan het verbouwingsproject. Dat betekent dat voortaan alle giften vanaf 40€ per jaar ten voordele van het Zaaltje aan de Stichting  aanleiding geven tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB)

  Een concreet voorbeeld: je steunt het project voor 40€; je schrijft dit over op de projectrekening beheerd door de Koning Boudewijnstichting, je ontvangt een fiscaal attest waarmee je 18€ of 45% van dit bedrag terugkrijgt via je personenbelasting. Je hebt dus netto 22€ betaald en het project ontvang 40€.

  Voorwaarden: storten kan enkel op onze projectrekening, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, op BE10 0000 0000 0404 BIC PPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met de structurele mededeling 128/3028/00076.

  Online een gift overmaken? Dat kan heel makkelijk, via onderstaande knop. Houd je bancontact app of kaart of Maestro kaart klaar en je wordt doorgestuurd naar een beveiligde betalingsomgeving.

  Online gift overmaken

  Update 01/07/2017:

  Het gezellige parochiezaaltje van Steenhuffel, door iedereen gekend als “’t Zaaltje”, was dringend aan vernieuwing toe. Talrijke lokale verenigingen maakten er wekelijks gebruik van de kleine of grote zaal voor kaartavonden, dansnamiddagen, vergaderingen of kookcursussen. Tijdens de weekends zijn het meestal families of verenigingen die er een feest of etentje organiseerden. Maar zulke activiteiten vragen een gezellige, nette en functionele ontmoetingsplaats.

  Onder impuls van het parochieteam werd er midden 2015 een werkgroep opgestart om een inventaris te maken van de nodige werkzaamheden. Drie architecten werden uitgenodigd om hun antwoord en totaalvisie te geven op de vraag: “kunnen we het zaaltje renoveren, of is het economischer om een nieuwbouw project te starten?” De meisjeschiro ruilden midden 2014 de lokalen achter het Zaaltje in voor nieuwe lokalen op de Gheyselberg. Dit opende zeker perspectieven voor het gebruiken van deze open ruimte in het totaalconcept.

  Het nieuwe zaaltje zal een onderkomen bieden aan de verenigingen en evenementen binnen de parochie die geen vaste stek of eigen zaal ter beschikking hebben, maar ook aan onze plaatselijke jeugd en oudere jeugd zoals kaart- en dansavonden van OKRA, kooklessen voor KVLV, vergaderingen en etentjes van lokale verenigingen, voor onze vormeling met hun krikdagen, voor Chiro of kleuterschool, voor vormingsavonden en voordrachten enzovoort.

  De nieuwe zaal zal een aanwinst worden en voor het Steenhuffelse dorps- en verenigingsleven: een strak en modern concept, met veel lichtinval en plaats voor open ruimte en groen, zowel voor- als achteraan het gebouw. Door de voorgevel van het gebouw meer naar achter in te planten ontstaat er een visuele ruimte en een uitnodigende sfeer in de smalle Jozef Van Doorselaerstraat. Het lijnenspel van wit beton en zwarte aluminium profielen met grote ramen zullen het jeugdige karakter benadrukken. Binnen zullen houten wanden en een gezellige toog de open ruimte een leuke gezelligheid geven. De zaal kan door middel van schuifwanden op te delen in functie van de gelegenheid: een kleine vergaderzaal van ca. 25 personen, een grote zaal voor ca. 100 personen, de twee zalen samen met of zonder keuken.

  “’t Zaaltje” sloot eind mei 2017 voorgoed de deuren voor het verhuizen van inboedel van de Processie en het Zaaltje zelf. Ondertussen finaliseerde de werkgroep de plannen en het budget en contracteerde het alle aannemers. In oktober starten de afbraakwerken om vanaf december met de ruwbouw te kunnen starten. Ons streefdoel is om het komend werkingsjaar 2018 in de nieuwe zaal te kunnen aanvatten.
  De parochie is een groep vrijwilligers en wordt niet gesubsidieerd, en werkt aan verbondenheid tussen de mensen binnen Steenhuffel. Om voldoende middelen bij mekaar te krijgen werd er door het rommelmarktcomité een bijdrage geleverd door de opbrengst van de rommelmarkt. Verder zullen we op 9 december onze jaarlijkse kerstrozenverkoop organiseren.

  Een parochie leefbaar houden zonder parochiezaal is bijzonder moeilijk. Zo’n zaal is het ideale middel om mensen dichter bij mekaar te brengen. Om mensen met mekaar te verbinden. Om te gaan voor geluk. Om een plaats te geven aan de toekomst van onze gemeenschap: de jeugd.

  Wil je graag betrokken zijn en jouw persoonlijke touch geven aan dit nieuwbouwproject, dan kan dat door een (kleine) bijdrage te storten voor de afwerking en inrichting (tafels, stoelen, keuken, toog, bestek, …) op onze projectrekening, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, op BE10 0000 0000 0404 BIC PPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met de structurele mededeling 128/3028/00076. De giften vanaf 40€ per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB)

  Of kom op een vrij moment eens een handje toesteken (verhuis, opkuis, schilderen,…). Stuur een mailtje naar info@parochiesteenhuffel.be en we zorgen voor de rest.
  Wij kijken er alvast naar uit!

  Het bouwcomité van de Parochie
  Chris Schelfthout, Els Vertonghen, Jos De Mesmaecker, Johan Sarens en Herbert Van de Poel

  Nieuwe parochiezaal ’t Zaaltje in Steenhuffel bestaat 1 jaar

  Afgelopen zondag 10 november 2019 mochten we de eerste verjaardag van onze nieuwe parochiezaal vieren. ’t Zaaltje in de Jozef Van Doorselaerstraat werd die dag vorig jaar feestelijk geopend met onder de aanwezigen heel wat de helpende handen, sponsors en enthousiaste dorpsbewoners. Vanaf de opening bleek al uit de positieve reacties dat het nieuwe Zaaltje zijn verwachtingen zou gaan inlossen. En nu, één jaar later, kunnen we een eerste keer de balans opmaken.

  Officiële heropening van parochiezaal 't Zaaltje in Steenhuffel

  Heropening 't Zaaltje Steenhuffel

  Wat in 2015 startte als een idee om 't Zaaltje te moderniseren, mondde uiteindelijk exact een jaar geleden uit in de start van de bouw van een nieuw Zaaltje. Met het bouwcomité van de parochie en de steun van vele sponsors hebben we een nieuw Zaaltje gerealiseerd: mooier, groter, ecologischer, functioneler... Het enige wat niet met geld te kopen is, dat is de sfeer en gezelligheid van mensen die samen komen om te vieren. Daarom willen we je graag uitnodigen op onze feestelijke opening op zaterdag 10 november 2018. Vanaf 18:30 staan de deuren voor iedereen open.

  Programma

  • 18:30 - première en deuren open voor ieder die het Zaaltje wil ontdekken
  • 19:00 - officiële inhuldiging door pastoor Ward
  • 19:30 - gezellig uitproberen van het nieuwe Zaaltje met heel Steenhuffel
    Vind alles over 't Zaaltje hier

  Start fondsenwerving voor 't nieuwe Zaaltje

  't Zaaltje kan jouw steun goed gebruiken!

  Op Steenhuffel jaarmarkt lanceerde het bouwcomité achter de nieuwe parochiezaal van Steenhuffel haar fondsenwerving. Bezoekers aan de stand konden kiezen uit één van de ter plekke uitgestalde steunpakketten. OP deze manier kunnen zij zelf het Zaaltje mee helpen inrichten: servies, glazen, stoelen, toog, ... De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan dit project. De giften vanaf 40€ per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB). Via de knop hieronder kan je zelf nog een gift uitbrengen - alvast bedankt!   Online gift overmaken